Sparris- o jalapenopaj med feta
Instruktioner
Pajskal
- Sätt ugnen på 225°.
- Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Fyllning
- Skölj sparrisen. Bryt av den nedersta cm av den, skär i mindre bitar.
- Skölj och kärna ur jalapenosarna. Finhacka eller strimla dem.
- Strimla och stek baconet. Tärna fetaosten.
- Fördela alla ingredienserna jämnt i pajskalet.
Äggstanning
- Blanda alla ingredienserna och häll över fyllningen i pajskalet
- Grädda i ugnen tills äggstanningen har stannat, ca 30-40 minuter. Servera med en god grönsallad!