Sparris- o jalapenopaj med feta


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Den här pajen är god även som vegetarisk, uteslut bara baconet. Fetaosten mildrar hettan av Jalapenon och tar fram den fruktiga, goda smaken.
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
Äggstanning
Portioner: port
Instruktioner
Pajskal
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Fyllning
  1. Skölj sparrisen. Bryt av den nedersta cm av den, skär i mindre bitar.
  2. Skölj och kärna ur jalapenosarna. Finhacka eller strimla dem.
  3. Strimla och stek baconet. Tärna fetaosten.
  4. Fördela alla ingredienserna jämnt i pajskalet.
Äggstanning
  1. Blanda alla ingredienserna och häll över fyllningen i pajskalet
  2. Grädda i ugnen tills äggstanningen har stannat, ca 30-40 minuter. Servera med en god grönsallad!

sparris-o-jalapenopaj-m-feta-bred