Årets första svenska frilandsodlade färskpotatis
Ikväll får vi upp årets första svenska färskpotatis som odlats på friland! Dessa första efterlängtade primörer kommer från Bjärehalvön. Sorten är Swift och det är odlarna Ted Ivarsson och Arnold Ebbesson som tagit fram dessa.
Den växthusodlade färskpotatisen har vi haft i ca en månad nu men den frilandsodlade kräver lite mer värme för att växa på. Nu har den fått detta och vi kan åter börja njuta av svensk nypotatis.
Färskpotatis och matjessill på pinne
Ingredienser
- 8st färskpotatis
- 2st matjessillfiléer
- 0,5dl creme fraiche
- 0,5st rödlök (ar)
- 1knippe gräslök
- svartpeppar
Portioner: port
Instruktioner
- Koka potatisen. Halvera potatisarna. Lägg ut dem på ett fat. Skär matjessillfiléer i bitar. Lägg en sillbit på varje skiva potatis.
- Fördela crème fraiche, finhackad rödlök och/eller skuren gräslök över sillbitarna. Krydda med svartpeppar.
- Stick ner en pinne i varje sill och servera.