Jörgens vita sparris med beurre blanc och knaperstekt bacon
        Ingredienser    
                
        Beurre blanc    
                - 200g smör
 - 2st schalottenlök (ar)
 - 1dl vitt vin
 - 2msk vitvinsvinäger
 - 2st vitpepparkorn
 - 1msk citron (er)saften
 - salt
 
        
    Portioner: portioner
    
                
        Instruktioner    
                - Skala sparrisen från strax under toppen och neråt. Koka upp vatten med salt, socker och citron och lägg ner sparrisen och sparrisskalet och låt sjuda i 8-10 minuter. Ta upp sparrisen när den fortfarande har tuggmotstånd och låt rinna av.
 - Stek baconet tills det är knaperstekt. Bryt i mindre bitar.
 
        Beurre blanc    
                - Hacka löken. Koka upp vitt vin och vitvinsvinäger ihop med löken och vitpepparkorn. Koka ihop till hälften (ca 5 min). Sila bort lök och peppar. Mixa ner smöret med en stavmixer och smaka av med salt och peppar och ev. lite citronsaft.
 - Lägg sparrisen på en tallrik och ringla över såsen och toppa med bacon och persilja. Servera.
 


    
	
	
	
	
	
	
	
	
