Citronkladdkaka
        Ingredienser    
                - 2st citron (er)skalet och saften
 - 200g smör
 - 3st ägg
 - 4,5dl strösocker
 - 2tsk vaniljsocker
 - 3dl vetemjöl
 
        Garnering    
                - 1st citron (er)
 - 0,5dl vatten
 - 1dl strösocker
 - vaniljsocker
 - citronmeliss
 
        
    Portioner: portioner
    
                
        Instruktioner    
                - Sätt ugnen på 175°C.
 - Rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv skalet fint. Pressa ut saften och tillsätt skal och saft till äggblandningen. Rör ihop mjöl och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter.
 
        Garnering    
                - Skölj och skär citronen i tunna skivor (med skalet på). Koka dem i vatten och socker några minuter. Ta upp och låt svalna. Dekorera kakan med skivorna och citronmeliss. Pudra lite vaniljsocker över.
 



    
	
	
	
	
	
	
	
	
