Skärbönor med ost och valnötter
        Ingredienser    
                - 300g skärbönor
 - 1dl valnöttergrovt hackade
 - 1st rödlök (ar)hackad
 - 1klyfta vitlök (ar)finhackad
 - ostsmakrik, t.ex. västerbotten
 - salt
 - svartpeppar
 - smöratt steka i
 
        
    Portioner: port.
    
                
        Instruktioner    
                - Rosta valnötterna lätt i en torr het stekpanna.
 - Ansa bönorna, d v s skär bort ändarna. Skär dem eventuellt i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i några minuter. De ska vara mjuka och ha lite kärna kvar. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.
 - Stek lök och vitlök i smör några minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt bönorna och slunga runt dem i löken någon minut. Smaka av med salt och grovmalen peppar.
 - Häll upp på ett fat och strö över nötterna och rikligt med tunna flingor av ost.
 


    
	
	
	
	
	
	
	
	
