Pumpamuffins
        Ingredienser    
                - 5dl mjöl
 - 1tsk bakpulver
 - 1tsk bikarbonat
 - 1tsk salt
 - 1tsk kanelmald
 - 1tsk ingefäramald
 - 0,4tsk muskotmald
 - 2,5dl farinsockerbrunt
 - 2,5dl strösocker
 - 120gram smörrumstempererat
 - 1,2dl olja
 - 4st ägg
 - 1,5kg pumpa (or)hokkaido, med skal
 
        
    Portioner: 
    
                
        Instruktioner    
                - Sätt ugnen på 180 grader.
 - Skala och kärna ur pumpan. Tärna pumpan grovt och koka tills den känns mjuk (ca 10 min). Häll av vattnet och mixa till puré. Placera ut muffinsformar på en plåt.
 - Blanda alla torra ingredienser, förutom sockret, i en skål. Ställ åt sidan. Blanda sedan farinsocker, strösocker, smör, olja och ägg. Vänd ner de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Rör ner pumpapurén. Fördela sedan i muffinsformarna, fyll ca 2/3 av formen.
 - Grädda i ugn ca 20-25min. För att se om muffinsen är klar provstick med en potatissticka, är den torr är muffinsen klar.
 - Låt svalna på ett bakgaller.
 


    
	
	
	
	
	
	
	
	
