Grillad vit sparris med bacon och hollandaisesås

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Hollandaisesås
Portioner: port.
Instruktioner
Sparris
  1. Skär av de grova delarna längst ner på den vita sparrisen, Skala ca 4-5 cm från toppen och neråt. Koka sparrisen i en vid låg kastrull i lättsaltat vatten. Sparrisen ska kokas liggandes.
  2. Riktigt färsk sparris tar ca 10-12 minuter . Enklast är att plocka upp en sparris ibland och känna efter med en kniv.
  3. Dela upp de kokta sparrisarna i fyra lika högar och linda varje bunt med med bacon. Lägg på grillen eller i ugnen och tillaga tills de får en fin färg och baconet blivit lite knaprigt.
Hollandaisesås
  1. Smält (skira) smöret. Passa så det inte bränns. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull. Värm kastrullen i en större fylld med vatten = vattenbad. Låt inte vattnet koka, utan håll ca 98 grader. Rör hela tiden äggen tills de tjocknat något. Rör ned lite i taget av det smälta smöret. Vispa tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Servering
  1. Servera sparrisen med hollandaisesås, en limeskiva och några strån gräslök.