Annas Pumpakaka
Ingredienser
Pumpakaka
- 3st ägg
- 3dl rörsocker
- 1msk kanelmalen
- 0,5msk ingefäramalen
- 0,5msk kardemummamalen
- 1krm muskotnötriven
- 3dl vetemjöl
- 1msk bakpulver
- 1tsk vaniljpulver
- 4,5dl pumpa (or) grovriven, t ex butternut, crown prince, hokkaido
- 1,5dl oljaneutral
Topping
- 50g smörrumsvarmt
- 1,5dl florsocker
- 1st apelsin (er)skalet, finrivet
- 200g cream cheese
- torrostade pumpakärnor
Portioner: bit
Instruktioner
Pumpakaka
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggvispet. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 min. Låt kallna.
Topping
- Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet.
- Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor.