Äppelcheesecake taco
        Ingredienser    
                
        Tacoskal    
                - 8st tortilla små
- 1dl brunt socker
- 1,5tsk kanel
- 3dl oljatill fritering
        Äppelfyllning    
                - 4st äpple (n)
- 0,5msk kanel
- 1msk majsstärkelse
- 1dl brunt socker
- 1tsk vaniljsocker
- 1dl vatten
         Cheesecakefyllning    
                - 200g philadelphiaost
- 2dl vispgrädde
- 2tsk vaniljsocker
- 1msk florsocker
        
    Portioner: st
    
                
        Instruktioner    
                
        Tacoskal    
                - Hetta upp oljan i en stekpanna, den ska bli ca. 180°c.
- Blanda strösocker och kanel på en tallrik.
- Nagga tortillaskalen. Fritera tills de fått en gyllene färg – fast ändå är någorlunda mjuka.
- Vänd sedan skalen i sockerblandningen och vik dem sedan. Ställ dem i något så att de håller sin form – eventuellt i en muffinsplåt som du lägger upp och ned.
        Äppelfyllning    
                - Kärna ur- och grovhacka äpplena.
- Häll vatten, majsstärkelse, brunt socker och kanel i en panna och koka i 2-3 min på medelvärme under omrörning, tills det tjocknar lite.
- Tillsätt äpplena och vaniljsockret och koka ca 10 min, eller tills äpplena känns mjuka. Låt svalna.
         Cheesecakefyllning    
                - Vispa färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i ca 2 min, tills det tjocknar. Spritsa eller fyll skalen med en sked. Toppa med äppelfyllningen.


 
     
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	
