Nickes vinkokta pilgrimsmusslor och champinjoner i saffran

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Denna rätt trollade min vän Nicke ihop på 80-talet och den gick varm hemma i många år men föll av någon anledning i glömska. När jag hittade receptet av en slump igen förstår jag inte hur den kunnat glömmas bort. Fantastiskt god rätt! Pilgrimsmusslor är ju ganska dyrt så vi drygade ofta ut denna med surimisticks men givetvis är det extra gott med bara pilgrimsmusslor! Champinjonerna däremot är inte utbytbara! Att koka champinjonerna i vin sätter ordentligt med smak på dem och gör halva rätten! Vill man göra rätten vegetarisk funkar det dessutom utmärkt med bara dem. Receptet är beräknat som huvudrätt. Vill du bjuda på det som förrätt halverar du mängden.
Ingredienser
Tillbehör vid servering
Portioner: port
Instruktioner
  1. Koka champinjonerna med vin och buljong i ca 5 min.
  2. Lägg i musslorna och låt sjuda 2-3 min.
  3. Tag upp musslor och svamp och koka ihop buljongen tills ca hälften återstår. Tillsätt creme fraiche och låt koka ytterligare 5 min.
  4. Smaka av med kryddorna. Lägg tillbaka musslorna och svampen. Hetta upp det utan kokning.
  5. Servera med ris och ärtskott eller en god grönsallad.