Chilipasta med ungsrostade tomater
Ingredienser
- 4kvistar tomat (er)små
- 1dl Olivoljaextra vigin
- 1dl färska örtert.ex. timjan, basilika, oregano
- 1klyfta vitlök (ar)
- havssalt
- färska örtertill dekoration
- 400gram spagetti
- salttill spagettikoket
- 2dl Olivolja
- 3klyftor vitlök (ar)hackade
- 1st chilihackad
- svartpeppar
- Parmesanosttill servering
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Kör oljan med de färska örterna och vitlöken i en mixer. Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över oljan och salta. Baka i ugn minst 30 min.
- Värm olivoljan i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull. Lägg i vitlöken och chilifrukten och fräs utan att de tar färg. Ta av från plattan (de eftersteker i den varma oljan).
- Koka spaghettin. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll oljan över spaghettin och blanda ordentligt. Lägg en kvist med tomater över pastan på varje tallrik vid servering och ringla ev. lite av örtoljan från tomaterna över. Riv parmesan över och dekorera med färska örter.