Krispiga, ostfyllda jalapenos med parma
Ingredienser
- 8st jalapenohalverade och urkärnade
- 200g färskosttyp Philadelphia
- 2,5dl ostlagrad, riven , t.ex cheddar
- 1tsk gräslökhackad
- 1klyfta Vitlökpressad
- 1nypa vitpeppar
- 1dl panko ströbröd
- 70g parmaskinka
Portioner: st
Instruktioner
- Värm ugnen till 200° och olja eller klä en plåt med bakplåtspapper. Dela Jalapeño på mitten och ta bort hinnor och frön.
- Gör ostfyllningen genom att blanda: färskost, riven ost, gräslök, vitlök, gräslök och vitpeppar. Använd en gaffel för att blanda ordentligt.
- Lägg panko ströbröd på tallriken och ställ åt sidan.
- Fyll varje Jalapeño-halva med ca 1 msk fyllning, använd fingrarna för att breda ut i ett jämnt lager.
- Lägg fyllningssidan nedåt i panko-brödsmulorna för att täcka färskostfyllningen och linda sedan en skiva parma runt den fyllda jalapeñon.
- Ställ på plåten och grädda i 30-35 minuter eller tills de är mjuka och parmaskinkan är krispig.