Fetaosttarte med ruccola, plocktomater & oliver
Ingredienser
- 1pkt kyld smördeg
- 2msk röd pesto av soltorkade tomater
- 100gram parmaskinka
- 1dl svarta oliver
- 250gram tomat (er)plock-, i blandade färger, halverade
- 100gram fetaostsmulad
- 1ask ruccola
- 1st äggtill pensling
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Skär ett snitt halvt igenom degen, 1-2 cm från kanten runt om. Pensla kanten med ägg, vik in och pensla ovanpå.
- Nagga med gaffel innanför kanten och bred på pesto. Riv skinkskivorna i mindre bitar. Lägg på dessa, oliver och tomater, toppa med ost.
- Grädda ca 15 minuter, mitt i ugnen tills degen är genomgräddad och färgen gyllene. Toppa med ruccola.