Ugnsbakad bifftomat med brieost
Ingredienser
- 4st tomat (er)stora, biff eller liknande
- 2msk franska örter
- salt
- 1msk Olivolja
- 2msk balsamico
- 200g brieost
- 4msk pesto
- 1st rödlök (ar)
- Pinjenötter
- oregano
Portioner: st
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem lite. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö på örterna och ringla över olivolja och balsamico. Salta lite. Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
- Ta ut tomaterna och fördela brie och pesto i tomaterna.
- Skala och skiva löken och lägg på tomaterna. Ugnsbaka i ytterligare 10 minuter eller tills osten smält.
- Rosta nötterna i en stekpanna. Toppa tomaterna med oregano och nötter.