Inlagda ”heta” polkabetor
Ingredienser
- 1kg polkabeta (or)
Inläggningslag
- 1,5dl ättiksprit12%
- 5dl vatten
- 2,5dl strösocker
- 0,5tsk vitpeppar
- 1st kanelstång
- 6st kryddnejlika (or)
- 1st pepparspansk, röd
- 2cm ingefärafärsk
- 1st chilifrukt (er)
Portioner: Burk
Instruktioner
- Koka betorna ca 30 min tills de är precis mjuka. Häll av vattnet. Låt dem svalna något. Skala under rinnande kallt vatten. Klyfta och lägg i burk med lock.
- Skiva chilifruken och skala och dela ingefäran i 4 bitar. Lägg i burken.
- Blanda och koka upp ättika, vatten, socker, kanelstång och vitpeppar. Täck betorna med den heta lagen och sätt på locket. Ställ kallt minst 12 timmar.