Kycklinggratäng med bacon och cherrytomater
Ingredienser
- 4port kokt risenl. anvisningar på förpackningen
- 4st kycklingfiléer
- salt och peppar
- 2msk smör
- 3dl grädde
- 3msk chilisås
- 0,5st chilifrukt (er)finhackad
- 2msk kalvfond
- maizenaredning
- 3msk färska örterhackade, efter tycke och smak
- 1dl ostlagrad, riven
- 250g tomat (er)cocktail, gärna blandade färger
- 150g Baconstrimlad
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Fördela det kokta riset i en smord eldfast form. Putsa kycklingen, salta och peppra och bryn köttet runt om. Flytta över till en bakplåtspappersklädd långpanna och stek i ugnen ca 20 minuter. Ta ut kycklingen, skiva filéerna i bitar och lägg dem i rader på riset.
- Blanda grädde, chilisås, finhackad chili och fond i en kastrull. Koka ihop cirka 10 minuter. Red med majsena utrört i lite vatten. Blanda ner örterna. Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Dela tomaterna och lägg ovanpå. Gratinera ca 10 minuter.
- Stek baconet knaprigt och strö över gratängen. Dekorera ev. med lite kryddgrönt.