Kaktusfikon med chèvre och kaktusfikonsirap
        Ingredienser    
                
        Sallad    
                - 4st kaktusfikon
 - 180g chevré
 - Baby leaf sallad
 - Pinjenötter
 
        Kaktusfikonsirap    
                - 6st kaktusfikon
 - 2dl socker
 - 2msk vatten
 - 0,5st citron (er)saften
 
        
    Portioner: portioner
    
                
        Instruktioner    
                
        Katusfikonsirap    
                - Skala kaktusfikonen så här (använd gärna handskar eller stick en gaffel i dem då de har små taggar på skalet): Skär av topp och botten av frukten, skär ett snitt genom skalet längs med frukten och drag sedan av det.
 - Mosa kaktusfikonen för hand. Pressa dem genom en sil för att få bort kärnorna.
 - Lägg i en kastrull med socker och citronsaft och koka ca 10 minuter. Ringla över salladen.
 
        Sallad    
                - Skala kaktusfikonen enligt ovan. Skär i skivor. Skär chèvren i skivor. Lägg upp sallad på ett fat och varva skivor av katusfikon och chèvre ovanpå.
 - Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Strö nötterna på salladen och ringla sirapen över allt.
 


    
	
	
	
	
	
	
	
	
