Vaniljcheesecake med jordgubbar
Ingredienser
- 15st digestivekex
- 75g smör
- 3st ägg
- 1dl strösocker
- 1tsk vaniljpulver
- 200g philadelphiaost
- 250g kesellavanilj
- 3dl vispgrädde
- 300g jordgubbar
Dekoration
Portioner: bit
Instruktioner
- Mixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i en botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Separera äggvitan från gulan. Vispa äggvitan till ett vitt skum. Blanda samman äggulan med sockret och vaniljpulvret, vispa vitt och pösigt. Tillsätt philadelphia och kesella. Rör till en jämn smet.
- Vispa grädden tills mjuka toppar bildats, vänd ner den i smeten och banda väl.
- Dela jordgubbarna i bitar och rör i dem. Vänd sist i äggvitan.
- Fyll botten med smeten. Dela sedan jordgubbar och tryck fast längst kanten (snittytan ut) som ett dekorativt band. Ha sedan i resterande smet i formen. Frys i minst 4 timmar, tag fram ca 30 min innan de skall ätas så de hinner tina något. Dekora med färska jordgubbar och citronmeliss.