Vaniljcheesecake med jordgubbar

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: bit
Instruktioner
  1. Mixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i en botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Separera äggvitan från gulan. Vispa äggvitan till ett vitt skum. Blanda samman äggulan med sockret och vaniljpulvret, vispa vitt och pösigt. Tillsätt philadelphia och kesella. Rör till en jämn smet.
  3. Vispa grädden tills mjuka toppar bildats, vänd ner den i smeten och banda väl.
  4. Dela jordgubbarna i bitar och rör i dem. Vänd sist i äggvitan.
  5. Fyll botten med smeten. Dela sedan jordgubbar och tryck fast längst kanten (snittytan ut) som ett dekorativt band. Ha sedan i resterande smet i formen. Frys i minst 4 timmar, tag fram ca 30 min innan de skall ätas så de hinner tina något. Dekora med färska jordgubbar och citronmeliss.