Minipizzor med kantareller & squash

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.67
You:
Rate this recipe!
Hemgjorda pizzabottnar smakar alltid bäst, men resultatet blir bra även med pizzamix eller färdigköpt pizzadeg.
Ingredienser
  • 1pkt pizzadegfärdig kyld eller hemmagjord
Fyllning
Topping
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250º.
  2. Ansa och skär squashen i tunna skivor, använd gärna mandolin. Salta och blanda med olivolja.Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till släta bullar. Platta eller kavla ut bullarna till runda pizzor, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Toppa pizzorna med squashen. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Fräs kantarellerna knapriga i smör i en stekpanna. Salta. Toppa pizzorna med nystekt svamp, smulad fetaost och färska örter. Mal över peppar.