Minipizzor med kantareller & squash
Ingredienser
- 1pkt pizzadegfärdig kyld eller hemmagjord
Topping
- 7,5dl kantareller
- 2msk smör
- 0,5tsk salt
- 75gram fetaost
- 1krk timjan
- 1nypa svartpeppar
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250º.
- Ansa och skär squashen i tunna skivor, använd gärna mandolin. Salta och blanda med olivolja.Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till släta bullar. Platta eller kavla ut bullarna till runda pizzor, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Toppa pizzorna med squashen. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Fräs kantarellerna knapriga i smör i en stekpanna. Salta. Toppa pizzorna med nystekt svamp, smulad fetaost och färska örter. Mal över peppar.