Krispig Flowersproutsallad med citron- och parmesandressing
Ingredienser
- 300g Flower sprouts
- 0,5dl mandelgrovhackad
Dressing
- 1st äggula (or)
- 1tsk pepparrotriven
- 4msk Olivolja
- 1st citron (er)saften och rivet skal av
- 0,5tsk honung
- 1nypa salt och peppar
- 1tsk chilifrukt (er)hackad
- 1msk rödvinsvinäger
- 1dl parmesanriven
Portioner: port.
Instruktioner
Dressing
- Vispa äggulan kraftigt med en gaffel. Tillsätt pepparroten och vispa igen. Tillsätt långsamt oljan under vispning tills allt är ihoprört.
- Tillsätt citronsaft, citronskal, honung, chili, vinäger och parmesan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka mandeln grovt och rosta den i lite olivolja. Ställ åt sidan.
- Skölj flowersproutsen och dela ev. stora exemplar. Fräs i olivolja några minuter tills kålen är lagom mjuk. Tillsätt mandlarna i slutet och blanda allt.
- Häll upp på fat och tillsätt dressingen. Blanda allt. Riv ev. lite mer parmesan över. Servera direkt!