Pavlova med granatäpplekärnor & clementinsås
Ingredienser
- 6st äggvita (or)
- 2,5dl florsockereller strösocker
- 1tsk maizena
- 1tsk vitvinsvinäger
- 0,5tsk vaniljextrakteller vaniljsocker
- salt
Clementinsås
- 6st clementin (er)
- 1msk vaniljsocker
- 1dl strösocker
Dekoration
- 2st clementin (er)
- 3dl grädde
- 1st granatäpple (n)kärnorna
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Rita två cirklar på ett bakplåtspapper som är 20 respektive 10cm i diameter och lägg sedan dessa på en plåt.
- Vispa äggvitorna och en nypa salt till ett fast skum. Tillsätt sockret under omrörning på högsta hastighet. Rör om till en tjock och glansig smet. Blanda ner maizena, vinäger och vanilj. Klicka ut smeten i cirklarna på bakplåtspappret så det täcker cirklarna, smeten ska vara lite högre på sidorna än i mitten där fyllningen ska vara.
- Sänk ugnen till 100 grader och grädda långt ner i ugnen ca 60- 90 min. Stäng av ugnen, ställ ugnsluckan på glänt och låt pavlovan svalna i ugnen helt.
Clementinsås
- Dela clementinerna och pressa ur saften i en skål. Häll över i en kastrull och blanda i socker, vanilj ev kanelstång. Koka tills det blir en sirapsliknande konsistens. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Vispa grädden. Fyll den större pavlovan med grädde och granatäpplekärnor, montera sedan ihop med den mindre med hjälp av grädde.
- Toppa med grädde, clementinsås, granatäpplekärnor och clementin i skivor/klyftor.