Päronkaka med valnötter och kardemumma


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Karamelliserade päron
Smet
Portioner: bitar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Klä gärna botten med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och rör i farinsocker och honung och bred ut i formen.
  4. Kärna ur och skär päron i tunna skivor. Lägg skivorna i ett vackert mönster i formen. Strö i valnötter mellan päronen.
  5. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt honung och vispa två minuter. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör i filmjölk.
  6. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela smeten över päronen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.