Kyckling i ugn med potatis, tomater, oregano och rosmarin

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: port.
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på grill.Ta fram en ugnsfast form. Tvätta potatisen. Fräs den med oljan och rosmarinen i ca 10 min. så att de får lite färg. Lägg över potatisen i ugnsformen.
  2. Krydda kycklingbrösten med hackad oregano, paprika, salt och peppar. Lägg dem i en het stekpanna och stek i 4–5 minuter eller tills de har fin färg på båda sidorna.
  3. Skär citronen i fyra bitar och lägg i dem i ugnsformen tillsammans med kvisttomaterna. Lägg över kycklingbrösten. Lägg baconet på filéerna. Krossa vitlöksklyftorna lätt och fördela ut dem i formen.
  4. Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme, tillsätt ca 0,5 dl vatten och låt koka upp så att du får en sky. Häll över stekskyn i formen. Ställ formen under grillen i ca 15-20 minuter. Passa så att det inte bränns, lägg i så fall en aluminiumfolie över tills allt är genomstekt.
  5. Strö över färsk oregano och rosmarin vid servering.