Kålsallad med rotfrukter, örter, ädelost och honungsglaserade nötter


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Receptet är beräknat till buffé. Dekorera gärna med ätbara, färska blommor som t.ex. gurkört, violer eller ringblommor.
Ingredienser
Honungsglaserade nötter
Balsamreduktion
Portioner: port
Instruktioner
Honungsglacerade nötter
  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalen blir bruna men inte brända. Skaka pannan med jämna mellanrum. Låt svalna. Gnid av skalet i en torr handduk. Värm smöret tills det precis börjar bubbla, tillsätt honung, rosmarin och nötter och låt småputtra i ett par minuter tills honungen börjar bli seg. Häll upp nötterna på ett oljat bakplåtspapper. Låt kallna och bryt sönder i lämpliga bitar.
Balsamreduktion
  1. Koka ihop ingredienserna på medelhög värme tills såsen tjocknar. Låt kallna.
Kålsallad
  1. Repa bladen av kålsallaterna och lägg på ett stort fat. Finstrimla morötter, rödbetor och äpplen - gärna med ett zestjärn. Repa örterna. Tillsätt allt till kålsalladen och blanda runt.
  2. Strössla över ädelosten och de glaserade nötterna. Ringla balsamreduktionen över.

Närodlade, späda kålblad i kruka från Spisa Orust!

 

Grönkål i kruka

Grönkål i kruka är späd, god och lika nyttig året runt. Berika din smoothie eller prova en klassisk grönkålspaj med dessa primörblad.


Svartkål i kruka

Svartkål behåller sin spänst även efter tillagning. Dessa späda blad kommer till sin rätt i en god wok, gärna med ostronsås, lime, chili & koriander.

blomkalsblad-i-kruka-2st-narodlad

Blomkålsblad i kruka

Dessa späda blomkålsblad ger dig en möjlighet att njuta av våren året runt. Smörslungade till grillat, som en del i en sallad eller ner i din smoothie.