Kålsallad med rotfrukter, örter, ädelost och honungsglaserade nötter
Ingredienser
- 1krk grönkålSpisa, späda blad
- 1krk BlomkålsbladSpisa, späda
- 1krk svartkålSpisa, späda blad
- 1st morotfinstrimlad
- 1st rödbeta (or)finstrimlad
- 1st äpple (n)finstrimlad
- 0,5krk timjanfärsk
- 0,5krk basilikagärna röd
- 100g ädelosteller chevre
Honungsglaserade nötter
- 2kvistar rosmarinfärsk, repad
- 1msk honung
- 1msk smör
- 100g hasselnöttereller mandlar
Balsamreduktion
- 0,5dl balsamvinägergärna hallon
- 3msk honung
Portioner: port
Instruktioner
Honungsglacerade nötter
- Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalen blir bruna men inte brända. Skaka pannan med jämna mellanrum. Låt svalna. Gnid av skalet i en torr handduk. Värm smöret tills det precis börjar bubbla, tillsätt honung, rosmarin och nötter och låt småputtra i ett par minuter tills honungen börjar bli seg. Häll upp nötterna på ett oljat bakplåtspapper. Låt kallna och bryt sönder i lämpliga bitar.
Balsamreduktion
- Koka ihop ingredienserna på medelhög värme tills såsen tjocknar. Låt kallna.
Kålsallad
- Repa bladen av kålsallaterna och lägg på ett stort fat. Finstrimla morötter, rödbetor och äpplen - gärna med ett zestjärn. Repa örterna. Tillsätt allt till kålsalladen och blanda runt.
- Strössla över ädelosten och de glaserade nötterna. Ringla balsamreduktionen över.
Närodlade, späda kålblad i kruka från Spisa Orust!
Grönkål i kruka
Grönkål i kruka är späd, god och lika nyttig året runt. Berika din smoothie eller prova en klassisk grönkålspaj med dessa primörblad.
Svartkål i kruka
Svartkål behåller sin spänst även efter tillagning. Dessa späda blad kommer till sin rätt i en god wok, gärna med ostronsås, lime, chili & koriander.
Blomkålsblad i kruka
Dessa späda blomkålsblad ger dig en möjlighet att njuta av våren året runt. Smörslungade till grillat, som en del i en sallad eller ner i din smoothie.