Wok med köttfärs, ananas & krispiga grönsaker
Ingredienser
- 400g färsnöt-, bland-, kyckling- eller quornfärs
- 1burk kokosmjölk
- oljatill stekning
- 0,5st ananasfärsk, ätmogen
- 125g minimajs
- 150g sugarsnapseller sockerärtor
- 1st paprika (or)spets, röd
- 1st chilifrukt (er)färsk
- 4klyftor vitlök (ar)pressade eller hackade
- 2st salladslök
- 3msk soja japansk
- 2msk fisksås
- salt o pepparefter tycke o smak
- 0,5msk sambal oelek
Portioner: port.
Instruktioner
- Koka riset enl. anvisningarna på förpackningen.
- Skala och tärna ananasen. Spara hälften till servering.
- Skölj alla grönsaker. Kärna ur och hacka chilin o paprikan. Dela sugarsnaps, minimajs och salladslök i lagom bitar.
- Woka alla grönsakerna med vitlöken i olja i någon minut. Tillsätt färsen och stek tills genomstekt.
- Tillsätt ananasen, soja, fisksås, sambal oelek och kokosmjölken. Låta allt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och tärnad ananas.