Sabines Sötpotatiskaka – Gateau patates

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Den här kakan bjöd våra vänner från Frankrike oss på när de hälsade på och den är verkligen ljuvlig! Knäckig på utsidan och mjuk o krämig inuti. Originalreceptet, och skaparna, kommer ursprungligen från Reunion Island och man känner igen de kreolska smakerna. Rekommenderas varmt. Merci Beaucoup Sabine!
Ingredienser
Sötpotatiskaka
Vid servering
Portioner: port.
Instruktioner
  1. Koka sötpotatisarna hela tills de är mjuka, ca 30-40 min. Låt svalna. Skala och mosa dem och lägg i en skål.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Tillsätt ägg, rörsocker, smör (spara ca 50g till senare), rom, och vaniljfrön och blanda försiktigt. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, för att få smeten något tjockare. Mängden beror på hur blöt potatisen är. När du kan dra en kniv genom smeten och skåran blir kvar är den lagom.
  4. Smörj en ugnsform och häll över degen i den.
  5. Gör ett rutmönster med en kniv eller gaffel och klicka ut lite av det sparade smöret sporadiskt ovanpå.
  6. Grädda nederst i ugn i ca 50 min. Testa kakan med en kniv eller provsticka för att se om den är klar. Den måste vara torr.
  7. Servera med vaniljglass. Bon Appétit!

Sabines-sotpotatiskaka-bred