Höstsallad med kål & granatäpple


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna utan att bränna nötterna. Låt svalna och gnid av skalen.
  2. Värm smöret tills det precis börjar bubbla, tillsätt nötter och honung och puttra ett par minuter tills honungen börjar bli seg. Häll upp nötblandningen på ett oljat bakplåtpapper. Låt kallna och bryt i lämpliga bitar.
  3. Blanda den finstrimlade kålen i en stor skål. Häll i oljan samt saften av 1/2 apelsin. Strö över några nypor flingsalt och krama kålen med rena händer så den mjuknar något.
  4. Skala och skär den andra apelsinen i tunna skivor och blanda i. Dela granatäpplet och skrapa ur kärnorna, rensa bort det vita. Blanda det i salladen.
  5. Smula över fetaosten och nötblandningen och dra några varv med pepparkvarnen.