Långkål (gräddkokt grönkål)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Namnet långkål kommer från att man kokar kålen länge! Här har vi gjort en variant med äpple i som sätter extra smak på kålen. Tips! Man kan även förbereda kålen långt innan jul för att spara tid. Gör då endast steg ett i beskrivningen och frys sedan in kålen. När det är dags att äta kålen tinar du upp den och utför steg två och tre i beskrivningen.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Repa av bladen (d.v.s. ta bort de tjocka nerverna) och skölj kålen i rikligt med vatten. Koka kålen sakta i buljong i minst 30 minuter. Ta upp, svalna och låt rinna av ordentligt.
  2. Skala och skär äpplet i små tärningar. Hacka kålen grovt. Stek äppeltärningarna och kålen hastigt i margarin eller smör.
  3. Krydda med vitpeppar, salt och socker eller sirap efter smak och tycke. Häll till sist i grädden och låt koka ihop.

recept långkål

recept långkål