Morotskaka med muskotnöt
Ingredienser
Kakan
- 2,5dl solrosolja
- 2,5dl socker
- 4dl morötterrivna
- 3st ägg
- 4dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 1tsk bikarbonat
- 0,5tsk salt
- 1tsk kanel
- 0,5tsk muskotriven
Frosting
- 200gram smör
- 200gram philadelphiaost
- 3dl florsocker
- 2tsk vaniljsocker
- 1st limerivet skal och saften
Portioner: bit
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Låt morotskakan svalna något.
- Smält smöret till toppingen och låt det svalna. Vispa med de andra ingredienserna till en luftig smet. Bred över kakan. Låt stå kallt en stund så att toppingen stelnar. Garnera med rivna morötter och låt fantasin flöda.