Pumpapaj med parmesan
        Ingredienser    
                
        Till formen    
                - 2msk smör
 - 1dl solrosfrön
 
        Fyllning    
                - 500gram pumpa (or)
 - 2st gullök (ar)
 - 2st ägg
 - 100gram Parmesanostriven
 - 150gram ricottaost
 - 1msk Olivolja
 - 1nypa salt
 - 1nypa peppar
 - 50gram ruccola
 
        
    Portioner: 
    
                
        Instruktioner    
                - Blanda mjölet och saltet. Tillsätt olivoljan och smöret i kuber. Blanda till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Lägg degen att vila i kylen cirka 30 minuter.
 - Kavla ut degen till en rundel. Smörj en pajform och strö ut solrosfröna i botten och en bit upp runt kanten.Tryck ut pajdegen i formen.
 - Ställ formen i kylen i cirka 20 minuter. Ta ut formen ur kylen. Nagga pajskalet och förgrädda det i ugn, 200 grader, i 10 minuter.
 - Fyllning: Skala och skiva löken. Låt den mjukna i olivolja på medelvärme. Häll den smälta löken i en skål. Skala pumpan och tag bort kärnor och den trådiga mittdelen. Skär den i bitar. Låt pumpan mjukna i olivolja på medelvärme några minuter. Låt pumpan och löken få småputtra tillsammans i cirka 20 minuter. Mixa sedan löken och pumpan.
 - Blanda ägg, parmesanost och ricotta till en slät blandning. Rör ner lök och pumpapurén i äggsmeten. Salta och peppra. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i ugn, 200 grader, i cirka 30 minuter.
 - Dekorera med rucola före servering.
 


    
	
	
	
	
	
	
	
	
