Rabarberkaka med kardemumma
Ingredienser
- 75g smör
- 1 tsk kardemummakärnor
- 2st ägg
- 2,5dl socker
- 1tsk vaniljsocker
- 2,5dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 5dl rabarberi bitar
Portioner: bit
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
- Vispa ägg, socker och vanilj pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och smöret i smeten. Häll smeten i formen. Strö på rabarbertärningarna (skurna i ca 1 cm stora tärningar) och kardemumman.
- Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.
- Tips! Servera gärna med glass eller vispgrädde till.