Räktacos med avokado- och mangosalsa
        Ingredienser    
                
        Grillade räkor    
                - 500g räkorskalade, stora eller vannamei
 - 0,5tsk kummin
 - 0,5tsk paprikapulver rökt
 - 0,5st chipotle(torkad rökt jalapeno), finhackad
 - 1klyfta vitlök (ar)finhackad
 - flingsaltefter smak
 
        Avokado- och mangosalsa    
                - 1st mango-mogen, tärnad
 - 3st avokadomogen, tärnad
 - 0,5st röd lökfinhackad
 - 0,5krk korianderklippt
 - 1st chilifrukt (er)finhackad
 - 1st limejuicen av
 - 1msk rödvinsvinäger
 - saltefter smak
 
        Tacos    
                - 12blad romansallad eller cosmopolitan sallat
 - 2st paprika (or)strimlade (julienne)
 - 1msk Olivolja
 - saltefter smak
 
        
    Portioner: st
    
                
        Instruktioner    
                
        Grillade räkor    
                - Blanda räkorna med kryddorna och grilla ett par minuter på varje sida i en grill- eller stekpanna tills de känns klara. Lägg i en skål.
 
        Avokado- och mangosalsa    
                - Blanda alla ingredienserna försiktigt i en skål. Smaka av med salt.
 
        Tacos    
                - Blanda paprikan med olivolja och salt och stek/grilla 4-5 min. Blanda med räkorna.
 - Fyll varje salladsblad först med räk- och paprikablandningen och toppa med avokado- och mangosalsan. Ät direkt!
 



    
	
	
	
	
	
	
	
	
