Råraka med löjrom
Ingredienser
Råraka
- 800g potatis (ar)fast sort
- 3/4tsk salt
- smöratt steka i
- rapsoljaatt steka i
Vid servering
- 80g löjrom eller stenbitsrom
- 1st röd lökfinhackad
- 0,5dl gräslökklippt
- 4msk creme fraiche
Portioner: port
Instruktioner
Råraka
- Skala potatisen och riv grovt. Krama ur vätskan väl. Lägg i en bunke och krydda med salt.
- Hetta upp en stekpanna på något högre än medelvärme. Smält lite av oljan och en klick smör.
- Forma 4 platta kakor (ca 15 cm). Stek en råraka i taget när fettet i pannan blivit gyllenbrunt i ca 4-5 minuter per sida.
Vid servering
- Lägg rårakorna på varsin tallrik. Portionera ut klickar med löjrom, rödlök, gräslök och creme fraiche på varje tallrik. Servera direkt.