Blomkålsris med svamp, parmesan och nötter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Här har vi använt färdigt blomkålsris men givetvis kan du riva blomkål själv om du inte skulle få tag på det. Denna rätt är god att ta som den är men vill man inte ha den vegetarisk passar den även bra som tillbehör till kyckling, fisk eller fläskkött. Salt fläskkött som bacon, skinka eller fläsk passar bra till kål.
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Koka blomkålsriset i ca 30 sek. Låt rinna av i durkslag.
  2. Rosta nötterna i en het panna med lite olivolja tills de är gyllenbruna. Ställ åt sidan.
  3. Stek den skivade svampen i en panna tills all vätska är borta. Tillsätt smör och låt den brynas gyllenbrun.
  4. Tillsätt blomkålsriset och olivoljan och låt det fräsa med svampen någon minut.
  5. Tag av stekpannan från plattan och blanda i parmesanosten. Salta och peppra.
  6. Klipp över persilja och tillsätt de rostade nötterna. Blanda runt lite lätt.
  7. Servera direkt.

blomkalsris-m-svamp-parmesan-o-notter-img_1133