Smörbakad matjessill och potatis i panna med rädisor
|
Ingredienser
Matjessill o potatis i panna
- 600g potatis (ar)färsk-, små, tvättade, gärna Estelle eller Solist
- 400g matjessillfiléeri bitar
- 50g smör
Portioner: port
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält hälften av smöret i en kastrull. Halvera potatisarna (fler bitar om de är större). Lägg dem i det smälta smöret och rulla runt så alla potatisarna täcks av smör.
- Fördela dem i en ugnssäker panna eller form, lämna plats för sillen. Skopa ca 1 msk av sillspadet över dem. Sätt in i ugnen och baka i ca 15 min.
- Ta ut pannan och fördela ut matjessillen mellan potatisarna. Klicka på resten av smöret på sillen. Sätt tillbaka pannan in ugnen och stek i ytterligare 10 min, tills potatisen känns klara och fått lite färg.
- Skiva rädisorna tunt och klipp gräslöken under tiden. Häll upp gräddfil eller créme fraiche i en skål.
- Ta ut pannan och fördela rädisorna och gräslöken ovanpå. Servera direkt med gräddfilen till!