Kantarell- och sparrisomelett med parmesan
        Ingredienser    
                
        Fyllning    
                - 2st schalottenlök (ar)
- 2msk Parmesanosthyvlad eller grovriven
- 100g sparrisgrön
- 100g kantareller
- smörtill stekning
- 1msk timjanfärsk, hackad
        Vid servering    
                - timjanfärsk, några kvistar
        
    Portioner: port.
    
                
        Instruktioner    
                - Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar lätt med en gaffel.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Dela dem i mindre bitar. Lägg några knoppar åt sidan till dekoration.
- Stek kantarellerna tillsammans med löken i lite smör. Spara lite stekta kantareller till dekoration.
- Lägg en klick smör i en varm panna, häll i äggsmeten. Rör försiktigt i äggsmeten tills smeten nästan har stelnat.
- Strö över svampröran, sparris, parmesan och hackad timjan.
- Vik omeletten dubbel och garnera med kantareller, sparrisknoppar, hyvlad parmesan samt några kvistar färsk timjan.


 
     
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	
