Stekta gröna tomater med basilikamajonnäs
Ingredienser
Basilikamajonnäs
- 1kruka basilikafärsk, hackad
- 2dl majonnäs
- 2msk citronjuicefärsk
- 1msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
Portioner:
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, filmjölk och tabasco i en skål och ställ åt sidan.
- Häll upp mjölet på en tallrik.
- Blanda ströbröd, majsmjöl, salt och peppar i en grund skål.
- Skiva tomaterna i ganska tjocka skivor.
- Doppa tomaterna först i mjölet, därefter i äggblandningen och sist i ströbrödet.
- Hetta upp oljan i en stor gjutjärnspanna. Lägg i tomaterna några åt gången och fritera ca 2 min på varje sida eller tills de är gyllenbruna.
- Låt rinna av på hushållspapper eller ett grillgaller. Om du inte ska servera tomaterna direkt kan du lägga dem på ett galler i ugnen på låg värme en liten stund för att hålla dem varma.
Basilikamajonnäs
- Blanda hackad basilika , majonnäs , citronsaft och senap i en skål. Krydda med salt och peppar . Basilikamajonnäsen kan göras en dag i förväg och förvaras täckt i kylskåp.