Sommarsallad med isberg
| 
            
 | 
                                
             
         | 
                    
        Ingredienser    
                - 1st isbergssallad
 - 2st apelsin (er)i bitar och saften
 - 1st äpple (n)i bitar
 - 0,5st gurka (or)skivad
 - 250g tomat (er)små, halverade
 - 200g vattenmeloni kulor eller tärnad
 - 5st soltorkade tomaterstrimlad
 - färska örtert.ex. timjan och oregano
 
        Dressing    
                - 1dl Olivolja
 - 1msk balsamvinäger
 - 0,5msk italiensk salladskrydda
 - salt
 - svartpeppar
 
        
    Portioner: portioner
    
                
        Instruktioner    
                - Riv isbergen i mindre bitar med händerna och lägg på ett fat. Vill man ha isbergen krispigare och lite mindre besk så lägg bitarna i en skål med vatten i kylen en stund innan (där håller den sig krispig ett par dagar om man inte använder allt).
 - Fördela de övriga frukterna och grönsakerna, samt örterna ovanpå och blanda försiktigt. Häll över juice från apelsinen när du tärnade den. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen.
 



    
	
	
	
	
	
	
	
	
