Sallad med grape, avokado och granatäpple
Ingredienser
Sallad
- 2st blodgrape (s)
- 2st avokado
- 1st granatäpple (n)kärnorna
- 1pkt machésallad
Dressing
- 4msk Olivolja
- 1msk limesaft
- 1tsk dijonsenap
- 1 tsk honung
- salt och peppar
Portioner:
Instruktioner
- Skala grapen med en kniv runt om så du får bort allt det vita. Skiva den. Dela och tärna avokadon. Dela granatäpplet på mitten och gröp ur kärnorna i en skål. Lättast gör du detta genom att hålla frukten över en skål med kärnorna neråt och banka på skalet med en stor slev.
- Skölj salladen och lägg upp den på ett stort fat. Fördela grape, avokado och granatäpplekärnor över salladen och blanda lätt.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.