Grillväder? april 21, 2019/i Aktuellt, Matbloggen /av Anita Jansson Dax att grilla? Gott på grillen: Rökiga morots- och halloumibiffar med fetaostdip Grillade morötter med ingefäraglaze, koriander och sesamfrön Grillade morötter med fetaost och rosmarin Grillad aubergine med örter och fetaost Portabelloburgare med picklad rödlök Beer Can Burger med jalapeno och ost Pimientos de Padron Baconlindad potatis med rosmarin Rostad paprika med chévre och timjan Ört- och vitlöksgratinerade champinjoner (falska sniglar) Foliebakad lax med citronmeliss, basilika & limesmör Grillade rödbetor med chevre, timjan och pinjenötter Grillad baconlindad sparris Grillad majs med chilismör Grillade ananasspett med kokos Grillad sötpotatis med fetaostcreme Foliestekt fetaost med tomater och oregano Kryddgrillad ananas med rosépeppar Grillad Rom-ananas med passionsfruktskesella Ugnsbakad färsk vitlök Citron- och rosmarinkyckling med grillade primörer och färskpotatis Ugnsrostade paprikor Grillad vit sparris med bacon och hollandaisesås Sallad med grillade persikor Grillade champinjoner med vitlökssmör Grillad squash och aubergine med mozzarella och cocktailtomater Grillad lök Grillade färgglada tomater med basilikavinaigrette Gott till grillen: Chipotlesås Ugnsbakad delikatesspotatis med färska örter Dubbelbakad sötpotatis med jalapeno, vitlök och ost Ugnsstekta rotfruktsstavar med örter och vitlök Lila och orange sötpotatisfries Siciliansk sommarsallad med ris och brunröd tomat Sötsur papayadip med sting Ungsbakad färskpotatis med sparris och rödbetor Ugnsbakade plocktomater Ungsrostade rotsaker med fetaostcreme Krispiga jordärtskockor med rosmarin och balsamvinäger Tomatsalsa Tomat & löksallad med senapsvinaigrett Basilikasås med vispgrädde Dubbelbakad bakpotatis Tsatsiki med mynta